Δευτέρα 4 Οκτώβρη 2010 Ανταπόκριση

Posted: 5 Οκτωβρίου, 2010 in Ανταποκρίσεις

Την προηγούμενη Πέμπτη έγινε κάλεσμα των ΕΠΑΛ της περιοχής του Κουκουλίου στο σχολείο των Δεμενίκων, με σκοπό τη συγκέντρωση και διαμαρτυρία, Δευτέρα 4 Οκτώβρη. Αμέσως μαθητές από άλλα σχολεία ανταποκρίθηκαν σε αυτή την πρωτοβουλία, ενώ η αυτόνομη συλλογικότητα των ανυπάκουων μαθητών αποφάσισε να στηρίξει την ανυπάκουη αυτή δράση.
Σ’ημερα, 4 Οκτώβρη, οι συμμαθητές μας από τα ΕΠΑΛ δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω της έλλειψης οργάνωσης του εγχειρήματος που προώθησαν και προβλημάτων στις καταλήψεις τους. Παρ’ όλα αυτά αλληλέγγυοι μαθητές απ’ το λύκειο των Δεμενίκων, 13ο, 7ο ,3ο κ.ά. κατέβηκαν στο κέντρο και συγκεντρώθηκαν στο παράρτημα, μιας και από ‘κει είχαν αρχικά καλέσει οι ανυπάκουοι μαθητές το μπλοκ τους και εκεί μαζεύτηκε ο κύριος πυρήνας της διαδήλωσης (γύρω στα 70 άτομα, απ’ τα οποία 50 κατέβηκαν στο δρόμο).
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν πίσω από ένα πανό του 13ου λυκείου: <<Κατάληψη – Φέτος δεν θα κάνουμε καμία απουσία – Καλό καλοκαίρι>> και ένα των ανυπάκουων μαθητών: <<Το σύστημα διδασκαλίας είναι η διδασκαλία του συτήματος>>. Η πορεία ακολούθησε το κλασσικό δρομολόγιο, περνώντας από Κορίνθου-Αράτου-Μαιζώνος-Γούναρη-Καραϊσκάκη-Ερμού-Κορίνθου, με την προκλητική <<συνοδεία>> μιας διμοιρίας μπάτσων που εξόργισε τους μαθητές. Απότελεσμα, εκτός από σχολικά, να φωναχτούν αντιμπατσικά και αντιφασιστικά συνθήματα.
Οι επιθετικές διαθέσεις των μαθητών φάνηκαν ιδιαίτερα στην παρέμβαση της διαδήλωσης στα γραφεία της δευτεροβάθμιας (στην Καραϊσκάκη και στην Ερμού), όπου φωνάχτηκαν και γράφτηκαν συνθήματα. Παράλληλα, αποκλείστηκαν συμβολικά οι είσοδοι των κτιρίων.
Τελικά η πορεία έληξε στην κατάληψη παρατήματος και ακολούθησε απολογιστική κουβέντα για την πορεία.

Ανυπάκουοι Μαθητές 2010

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s