Ανταπόκριση για την αντικατασταλτική διαδήλωση στις 6 Δεκέμβρη

Posted: 13 Δεκεμβρίου, 2010 in Ανταποκρίσεις

Τη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη οι ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ καλέσαμε αντικατασταλτική πορεία απ’ το Παράρτημα ως ένδειξη αλληλεγγύης στους 11 μαθητές της Λάρισας που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στα εξεγερτικά γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 (ήταν να δικαστούν στις 9/12 στη Λάρισα με τον αντιτρομοκρατικό νομό αλλά τελικά η δίκη τους πήρε αναβολή).

Οι μαθητές κλείνουμε το δρόμο στις 11:45, φωνάζουμε συνθήματα και στήνουμε τα πανό μας τα οποία έγραφαν “καμία δίωξη στους έντεκα μαθητές”, “η τρομοκρατία δε μας σταματά” και “όλα συνεχίζονται”. Μετά από δέκα λεπτά η πορεία των Ανυπάκουων Μαθητών που αριθμούσε κάπου στα 250 άτομα ξεκινά το κλασσικό δρομολόγιο (Ζαΐμη, Μαιζώνος, Γούναρη και Κορίνθου). Γράφονται και ακούγονται συνθήματα για τους 11 της Λάρισας, τρικάκια πετιούνται στους δρόμους και μοιράζονται κείμενα δεξιά και αριστερά της πορείας. Η περιφρούρηση βρισκόταν σε ετοιμότητα καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας υπήρχαν αλυσίδες δεξιά, αριστερά και πίσω που σχηματίζονταν απ’ όσους είχαν παλούκια και κράνη. Οι μπάτσοι βρίσκονταν και ακολουθούσαν παράλληλα την πορεία από ένα στενό πιο κάτω, πιο πάνω αλλά και πίσω μας χωρίς να συμβούν όμως έντονες προκλήσεις. Τέλος η πορεία κατέληξε στο παράρτημα όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στον κάτω χώρο για τους Α.Μ., το μαθητικό καφενείο και την προβολή του αυτό-οργανωμένου μας ντοκιμαντέρ “στις αίθουσες της πλήξης” που προβλήθηκε για δεύτερη φορά στο παράρτημα στις 11 Δεκέμβρη.

Πριν απ’ όλα αυτά βρισκόμασταν από τις 7 το πρωί στο πόδι καθώς συμμετείχαμε στις καταλήψεις που οργανώθηκαν στα σχολεία μας. Αρκετές καταλήψεις στην πάτρα έγιναν με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων απ’ τη δολοφονία του Αλέξη ενώ πολλές είχαν ως “αίτημα” το “καμία δίωξη στους έντεκα συλληφθέντες της Λάρισας” δείχνοντας έμπρακτα ότι οι μαθητές θυμούνται κάτι από όσα έγιναν το Δεκέμβρη του 2008 και δεν ανέχονται να βλέπουν τους καταπιεστές τους να δικάζουν τους συμμαθητές τους.

Υ.Γ. 1: Οι διευθυντές πολλών σχολείων τη πόλης έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μη δράσουν ανατρεπτικά οι μαθητές και να εμποδίσουν τις καταλήψεις. Προσπάθησαν να εκφοβίσουν τους μαθητές απειλώντας τους με αποβολές αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος και τηλεφωνούσαν στα σπίτια τρομοκρατώντας τους γονείς με σκοπό να αποτρέψουν τα παιδιά τους να κατέβουν στην πορεία. Για κακή τους τύχη δεν τα κατάφεραν κι έτσι οι μαθητές και βγήκαν στο δρόμο και έβαλαν και λουκέτο στα σχολεία τους με καταλήψεις που κράτησαν για όλη την εβδομάδα. Ας πρωτοστατήσει η επιλογή για σύγκρουση ενάντια στη σχολική καταπίεση.

Υ.Γ 2: Εκτός απ’ τους καθηγητές, τους διευθυντές και τους γονείς πολλοί μαθητές αντιμετώπισαν για ακόμη μια φορά έναν ακόμη εχθρό… Το ΣΑΣΠ και οι μαθητές του προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν σε διάφορα σχολεία της πόλης τους μαθητές έτσι ώστε να μη συμμετέχουν στη πορεία μας. Έλεγαν χαρακτηριστικά ότι “οι Α.Μ. είναι μπάχαλοι που δεν προστατεύουν τις πορείες τους και θα σας συλλάβουν οι μπάτσοι”. Δεν ήταν όμως λίγοι αυτοί που είδαν τον τρόπο με τον οποίο κατεβήκαμε στο δρόμο. Το μπλοκ μας ήταν περιφρουρημένο και πριν την πορεία είχε προκύψει ενημέρωση για τον τρόπο που θα κατέβουμε στο δρόμο. Και όταν μιλάμε για περιφρούρηση είναι για περιπτώσεις που οι μπάτσοι επιχειρήσουν να σπάσουν το μπλοκ μας και όχι για τους “ανεπιθύμητους διαδηλωτές που παρεισφρείουν στην πορεία μας”. Η περίφημη περιφρούρηση του ΚΚΕ που τόσα χρόνια παρουσιάζεται ως ακαταμάχητη δεν είναι τίποτα διαφορετικό από κάτι τραμπούκους που κάθε τόσο κάνουν πλάτες στους μπάτσους.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s