Μαθητική πορεία και κατάληψη του δημαρχείου στο Αγρίνιο

Posted: 17 Σεπτεμβρίου, 2011 in Διάφορα

Περίπου 300 και μαθητές συμμετείχαν σήμερα στη διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, η οποία καλέστηκε από τα κατειλημμένα σχολεία. Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία, χωρίς βιβλία και καθηγητές, πράγμα το οποίο ήρθε να προστεθεί στη γενικότερη σαπίλα που χαρακτηρίζει την εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες της, από τη φύση της. Οι μαθητές του Αγρινίου λοιπόν σε όλη αυτή την κατάσταση απαντούν με καταλήψεις, πορείες και συγκρουσιακές μορφές αγώνα.

Η πορεία λοιπόν αφού πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης κατευθύνθηκε στα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου πετάχτηκαν μπογιές, αυγά και ντομάτες! Στη συνέχεια κατέληξε στο δημαρχείο της πόλης όπου και το κατέλαβε.

Ο δήμαρχος Αγρινίου, Παύλος Μοσχολιός, αρνήθηκε στους εκπροσώπους των μαθητών, που του γνωστοποίησαν το γεγονός της κατάληψης, να αποχωρήσει από το κτήριο, για να πάρει την απάντηση που του άξιζε, με το κλείδωμά του μέσα στο γραφείο του. Στη συνέχεια την εμφάνισή τους έκαναν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ (3-4) οι οποίοι εισέβαλαν στο κτήριο προκειμένου να απεγκλωβίσουν το δήμαρχο, οι οποίοι απωθήθηκαν από τους μαθητές με κλωτσιές και μπουνιές, ενώ η ατμόσφαιρα δονούνταν από συνθήματα ενάντια στην αστυνομία.

Κατά την επεισοδιακή αποχώρηση των μπάτσων κατέβηκε η τζαμαρία στην πρόσοψη του δημαρχείου. Η κατάληψη λήγει μερικές ώρες αργότερα χωρίς περεταίρω ένταση.

Τελικά οι μαθητές της πόλης πετυχαίνουν πράγματα που διάφοροι άλλοι, αγανακτισμένοι και μη, διαβουλεύονται ώρες και τελικά τα πνίγουν, χάσκοντας ανάμεσα σε μεγαλοστομίες, ασυνέπεια, ανεδαφική κινδυνολογία και γελοιότητα, συνδιαλεγόμενοι με τις αρχές και διάφορους κρατικούς φορείς.

Οι μαθητές έδειξαν όχι μόνο πως δεν είναι κομμάτι από τον κοινωνικό λήθαργο που βασιλεύει στην πόλη αλλά ένα από τα πιο ζωντανά κομμάτια της.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ

Ή ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ Ή ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.