μαθητική πορεία στην Πάτρα

Posted: 27 Σεπτεμβρίου, 2011 in Ανταποκρίσεις, Διάφορα

Εχθές δευτέρα 26 Σεπτέμβρη καλέστηκε από την αυτόνομη κατάληψη του 4ου ΓΕΛ διαδήλωση με προορισμό το δημαρχείο της Πάτρας η οποία ξεκίνησε από το 4ο και ενώθηκε με μαθητές από τα 5ο, 3ο, 2ο, 13ο (και άλλα Λύκεια).

Περνώντας από το 4ο Γυμνάσιο και 5ο λύκειο πάνω από 50 μαθητές διασχίσαμε τη Γούναρη, διαδηλώσαμε στο κέντρο και προχωρήσαμε σε συμβολική διαμαρτυρία έξω από και μέσα στο δημαρχείο.

Είχαμε 2 πανό που έγραφαν: “συνελήφθη μαθητής με βιβλία” και “αυτόνομη αντίσταση στα σχολικά κελιά 4ο ΓΕΛ” ενώ φωνάζαμε συνεχώς συνθήματα όπως “το εκπαιδευτικό δε λύνεται με νόμους ή μια ζωή στις αίθουσες ή μια ζωή στους δρόμους” “πολιτική αγωγή θρησκεία κι ιστορία του κράτους τα συμφέροντα σε σχολικά βιβλία” “καταλήψεις όπλο στα χέρια μαθητών και όχι κομματόσκυλων και καθοδηγητών” “ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΑΜΩ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ”. Η διαδήλωση είχε παλμό και έδωσε σε εμάς τους καταληψίες μαθητές λίγο από την εικόνα που μας αρμόζει αλλά έχει ξεθωριάσει με τα χρόνια. Την εικόνα των περιφανών και απειλητικών νεολαίων που παλεύουν ανυποχώρητα.

Και επειδή για να δώσουμε στις καταλήψεις ζωή πρέπει να ξανά ζωντανέψουν οι δρόμοι!

Δίνουμε λοιπόν ανοιχτό ραντεβού στην αυτόνομη συγκέντρωση – διαδήλωση καταλήψεων – σχολείων αύριο την Τετάρτη 28/9 10:30 στην πλ. Όλγας.

Μαθητές απ’ την διαδήλωση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.