Ενημέρωση απο την Αντιφασιστική Διαδήλωση και Συναυλία το σαββάτο 13 οκτώβρη απο τους Ανυπάκουους Μαθητές!

Posted: 24 Οκτωβρίου, 2012 in Ανταποκρίσεις

To Σαββάτο 13 οκτώβρη οι Ανυπάκουοι Μαθητές αυτοοργανώσαμε ποικίλες δράσεις ενάντια στον Φασισμό. Στις 18:00 καλέσαμε διαδήλωση από την κατάληψη παραρτήματος (κορίνθου και αράτου), Η διαδήλωση ξεκίνησε περίπου γύρο στις 19:00 αφού πρώτα προηγήθηκε ενημέρωση σχετικά με το σκεπτικό της διαδήλωσης, τον τρόπο οργάνωσής μας στον δρόμο καθώς και μια ενημέρωση, που αφόρουσε τους 4εις συντρόφους, και την υπόθεση του. Το blog μας αριθμούσε περίπου στα 50 με 60 άτομα.

Φωτο από την Διαδήλωση

 

 

Αμέσως μετά την Διαδήλωση οι μαθητές μπήκαμε στον χώρο του παραρτήματος και αφού έγινε μια παρουσίαση της  συλλογικότητάς μας ,συζητήσαμε με ποιους τρόπους μπορούμε να οργανωθούμε αντιφασιστικά στα σχολεία μας και να μην αφίσουμε καθόλου χώρο στα φασιστάκια… Τέλος, κατά τις 20:45 ξεκίνησε η αντιφασιστική συναυλία . Στο χώρο υπήρχε τραπεζάκι με έντυπο υλικό, κάποια πανό της συλλογικότητας και βιβλιοπωλείο αυτόνομων εκδόσεων . Κατά τη διάρκεια της συναυλίας μοιράζονταν κείμενα ενώ γίνονταν και ενημερώσεις σχετικά με τους λόγους που μας ώθησαν να κάνουμε αυτές τις δράσεις.

Φωτό απο την Συναυλία

 

Οι Ανυπάκουοι Μαθητές είμαστε μια αυτοοργανωμένη συλλογικότητα μαθητών και μαθητριών από διάφορα σχολεία της Πάτρας και βασικός μας στόχος είναι να σπείρουμε το σπόρο της αμφισβήτησης ενάντια στο εκπαιδευτικό σύστημα. Λειτουργούμε αντιιεραρχικά. Όλα αποφασίζονται μέσω της συνέλευσής μας η οποία γίνεται κάθε Σάββατο στην Ανατόπια* 6:00 μ.μ. και μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή μαθητές και μαθήτριες που θα συμφωνούν με τις βασικές αρχές και συμπεριφορές της οργάνωσής μας έτσι ώστε να προχωρήσουν συλλογικές δράσεις με αλληλοσεβασμό μεταξύ των μελών της ομάδας.

 

1. Εμείς οι “ανυπάκουοι μαθητές” βλέπουμε οτι το σχολείο αναπαράγει τις καταπιεστικές δομές της κοινωνίας και ανέκαθεν η εκπαίδευση ήταν ο θεμέλιος λίθος του καπιταλισμού. Δε θέλουμε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά τη ριζική ανατροπή του και αυτό θα επιτευχθεί μόνο με την ολική καταστροφή του κοινωνικοπολιτικού συστήματος.
2. Οι συνελεύσεις μας δεν έχουν καμία μορφή ιεραρχίας και παλεύουν ενάντια στις ιεραρχημένες δομές της κοινωνίας.
3. Δε γουστάρουμε τα κόμματα και είμαστε ενάντια σε κάθε ηλίθιο που καθοδηγεί.
4. Είμαστε απέναντι στα ΜΜΕ και ποτέ δε θα τα χρησιμοποιούσαμε για να εκφράσουμε τις απόψεις μας (καθώς όπως πάντα θα υπήρχε διαστρέβλωση).
5. Ο χαραχτήρας μας είναι αντιρατσιστικός, αντισεξιστικός και αντιφασιστικός γιατί θεωρούμε πλαστούς όλους αυτούς τους διαχωρισμούς. Διότι τα παραπάνω διαχωρίζουν τους από κάτω αυτού του κόσμου και αυτό συμφέρει απόλυτα την άρχουσα τάξη.

 

όποιος/α θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας μπορεί να μας βρει κάθε Σάββατο από τις 6 μ.μ. και μετά στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ΑΝΑΤόΠΙΑ (μητρ Παρθενίου 16- τέρμα αγ. Νικολάου αριστερά ΠΑΤΡΑ), στο blog μας και στα mail:  anipakouoima8htes@yahoo.gr

 

*Η Ανατόπια είναι ένας αυτοδιαχειριζόμενος χώρος στον οποίο στεγάζονται αναρχικές, αντιεξουσιαστικές και αυτόνομες συλλογικότητες και μπορείτε να βρείτε έντυπα ανάλογου περιεχομένου καθώς επίσης και δανειστική βιβλιοθήκη. Ανοίγει στα σίγουρα καθημερινά(εκτός πέμπτης και κυριακής) 19.00-22.00.  http://anatopia.wordpress.com/

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.