Ανταπόκριση από την πορεία την Παρασκευή 6 Δεκέμβρη

Posted: 12 Δεκεμβρίου, 2013 in Διάφορα

Την Παρασκευή 6 δεκέμβρη οι ανυπάκουοι μαθητές καλέσαμε διαδήλωση στο κέντρο της Πάτρας με αφορμή την συμπλήρωση 5 χρόνων απ την εν ψυχρώ δολοφονία του συμμαθητή μας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου . Το κεντρικό πανό έγραφε ‘’Επίθεση σ’ όλους τους μπάτους των ζωών μας’’ , ενώ ταυτόχρονα στο πίσω μέρος του blog μας υπήρχε και ένα άλλο πανό που έγραφε ‘’Δολοφόνοι Μιχάλης Καλτεζάς Αλέξης Γρηγορόπουλος νεκροί από σφαίρα μπάτσου’’. Η διαδήλωση ακολούθησε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ σε αυτή συμμετείχαν 100  μαθητές και μαθήτριες από διάφορα σχολεία της Πάτρας.

Οι Α.Μ. διαθέτοντας χρόνο και δικά τους χρήματα οργάνωσαν δράσεις με σκοπό να ενημερωθούν για την πορεία των Α.Μ. οι μαθητές των διαφόρων σχολείων της Πάτρας  δηλαδή μοίρασαν το κείμενο που φτιάχτηκε από τα μέλη της συλλογικότητας , κόλλησαν αφίσες με το κάλεσμα της πορείας στα σχολεία και το κέντρο της Πάτρας, έφτιαξαν τα πανό της πορείας και τα φωτοκολάζ που ήταν στο Παράρτημα.  Ως Α.Μ. καλέσαμε προσυγκέντρωση με μικροφωνική στο Παράρτημα  στις 10:30 . Στον ίδιο χώρο βρισκόντουσαν και μέλη κομματικών νεολαίων που θα πραγματοποιούσαν και αυτοί πορεία από το Παράρτημα στις 10:00. Πριν από τις 11:30 που θα ξεκινούσε  η αυτόνομη μαθητική πορεία  των Α.Μ.  ανακοινώθηκε από το μικρόφωνο ότι θα ξεκινήσει η πορεία και το δρομολόγιο που θα ακολουθούσε  ενώ μέλη της συλλογικότητας μας έκλεισαν τον δρόμο. Την ίδια ώρα όμως οι φοιτητικοί σύλλογοι  μπήκαν μπροστά από το πανό μας και οι υπόλοιπες κομματικές νεολαίες  μπήκαν ανάμεσα στην μαθητική πορεία των Α.Μ.  Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μπερδευτούν οι μαθητές που θα κατέβαιναν στην πορεία της  συλλογικότητας μας γιατί δεν ήξεραν τι ακριβώς συμβαίνει.  Ωστόσο η περιφρούρηση μας δεν παζαρεύτηκε τον χώρο της πορείας μας στον δρόμο κι έτσι μέσα σε λίγα λεπτά βρεθήκαμε μπροστά όλοι οι μαθητές πιασμένοι με οριζόντιες αλυσίδες κρατώντας σημαίες ξεκαθαρίζοντας το ποιοι είμαστε και τι χαρακτηριστικά είχε το κάλεσμά μας.  Εμείς λοιπόν αναρωτιόμαστε  γιατί τα μέλη των  κομματικών νεολαίων δε ξεκίνησαν στην ώρα τους την πορεία, γιατί αφού ήθελαν να κατέβουν μαζί μας δεν ήρθαν να μας βρουν ώστε να έρθουμε σε κάποια συνεννόηση λίγες μέρες νωρίτερα ή έστω στην προσυγκέντρωση και τέλος γιατί μπήκαν μπροστά και μέσα στην πορεία μας και δε προτίμησαν να κατέβουν πίσω από εμάς με δικό τους πανό αφού η δική μας πορεία ήταν αυτόνομη και μαθητική;

φωτογραφίες από την πορεία:

κατά τη διάρκεια της πορείας πετάχτηκαν τρικάκια

τριακακια δεκ

φωτογραφίες από τα κολάζ, τα κείμενα και τα πανό που ήταν στο παράρτημα

Και λίγα λογάκια για τον δήμο Πατρών:

 

Οι Α.Μ. στα πλαίσια προπαγάνδας της πορείας στις 6/12 από το παράρτημα μοίρασαν τα πρωινά της τελευταίας εβδομάδας 800 προκηρύξεις σε σχολεία της Πάτρας. Έδεσαν δύο λινάτσες (μία στην πλ. Όλγας και μία στο 13ο γελ), κόλλησαν 8 χαρτοπανό (4 στο παράρτημα και 2 στο 13ο γελ), τύπωσαν και κόλλησαν 400 αυτοκόλλητα στα σχολεία, έκαναν μεσημεριανές και βραδινές παρεμβάσεις στα σχολεία με συνθήματα στους τοίχους και προς μεγάλη έκπληξη ‘κάποιων’ τύπωσαν και κόλλησαν 500 αφίσες στα σχολεία και στο κέντρο της Πάτρας. Όσον αφορά τις αφίσες θα θέλαμε να πούμε κάτι για τον ‘αγαπητό’ δήμο Πατρών. Την Τετάρτη το βράδυ ομάδα ανυπάκουων μαθητών  κόλλησαν 150 αφίσες στο κέντρο της Πάτρας. Το ίδιο βράδυ ο δήμος έβγαλε τα πιεστικά συνεργεία του και ξεκόλλησε επιλεκτικά 100 αφίσες των Α.Μ.. Σε απάντηση οι Α.Μ. το μεσημέρι της Πέμπτης κολλήσαμε 150 αφίσες στο παράρτημα και 50 αφίσες στην οδό Γεροκωστοπούλου. Το ίδιο βράδυ επίσης κολλήσαμε 40 αφίσες στον Έσπερο στην πλ. Γεωργίου. Και πάλι όμως ο δήμος το ίδιο βράδυ με τα πιεστικά του ξεκόλλησε όλες τις αφίσες μας έχοντας την ελπίδα ότι ‘ακύρωσε’ την προπαγάνδα μας κι ότι θα γινόταν η πρωινή εκδήλωση μας την Παρασκευή στο παράρτημα χωρίς αφίσες. Ως Α.Μ. όμως είχαμε άλλη άποψη για κακή τους τύχη. Το ξημέρωμα της Παρασκευής κολλήσαμε 50 αφίσες στο παράρτημα και η εκδήλωση – διαδήλωση μας έγινε με τους όρους μας. Όση προσπάθεια κι αν έκαναν, όσο νερό κι αν ξόδεψαν τα πιεστικά του δήμου Πατρών, οι αφίσες και η όρεξη δεν μας έλειψαν.

(για την ανταπόκριση αυτή και της 6/12/13 των Α.Μ. όπως              

                                        και για πολλές άλλες δεν επιθυμούμε καμία αναδημοσίευση στο indymedia

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.