Κείμενο των «Ανυπάκουων Μαθητών» σχετικά με την κατάσταση με τον κορωνοϊό

Posted: 5 Απριλίου, 2020 in Διάφορα

Το κείμενο αυτό ξεφεύγει από τον συνηθισμένο τρόπο δράσης των «Ανυπάκουων Μαθητών» καθώς αυτό που επιδιώκουμε είναι ο λόγος μας να φτάσει σε όσα περισσότερα σχολεία, όσους περισσότερους μαθητές και μαθήτριες γίνεται, είτε χέρι-με-χέρι με τα έντυπα που μοιράζουμε, είτε στόμα-με-στόμα μέσα από τις συζητήσεις με τους συμμαθητές/συμμαθήτριες μας. Ωστόσο, μιας και η συγκυρία είναι τέτοια που δεν μας επιτρέπει να δράσουμε όπως θα επιθυμούσαμε, επιλέξαμε μέσα από την ανάρτηση αυτού του κειμένου στο blog μας να πούμε δύο πράγματα.

Από τη μέρα που σημειώθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, το κράτος άρχισε να μιλά για «ατομική ευθύνη» στη προσπάθεια του να ενοχοποιήσει τους πολίτες για τυχόν απότομη και σε επικίνδυνο βαθμό εξάπλωση του ιού. Να αποποιηθεί δηλαδή την όποια επί της ουσίας δική του ευθύνη. Η υποκρισία ξεχειλίζει μέσα από αυτές τις ανακοινώσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού. Λες και οι πολίτες θα είναι υπεύθυνοι αν καταρρεύσει το ήδη γονατισμένο σύστημα υγείας, λες και ξεχνάμε ποιοι το γονάτισαν. Αν ενδιαφερόταν έστω και λίγο το κράτος να βοηθήσει την κατάσταση σε υγειονομικό επίπεδο, θα στελέχωνε πλήρως τα νοσοκομεία με νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρικό υλικό το οποίο βρίσκεται σε έλλειψη, θα άνοιγε νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, θα επίτασσε όλες τις ιδιωτικές μονάδες υγείας, θα έκανε μαζικά τεστ, θα έκλεινε τους χώρους εργασίας όπου συνωστίζονται εργάτες, και πολλά άλλα. Κάτι τέτοιο θα λειτουργούσε προς όφελος του λαού και για την προστασία του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας, όμως θα ήταν επιζήμιο για το ελληνικό κράτος, ένα κράτος το όποιο εχθρεύεται τη ζωή μας, ένα κράτος που διατηρεί το καταπιεστικό εκπαιδευτικό σύστημα, ένα κράτος που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι αναπαραχθεί και να λειτουργήσει προς όφελος των λίγων, προνομιούχων κεφαλαιοκρατών.

Αντί να κάνει έστω ένα από αυτά που αναφέραμε πιο πάνω, επέλεξε να πράξει όπως του αρμόζει, δηλαδή εκμεταλλευόμενο την κατάσταση για να δοκιμάσει διάφορες πρακτικές που μόνο χούντα θυμίζουν. Μιλάμε φυσικά για την αχρείαστη απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε με κατασταλτικούς όρους γιατί δήθεν οι πολίτες δεν συμμορφώθηκαν στα μέτρα προστασίας που είχε υποδείξει το κράτος, κάτι εντελώς πλασματικό μιας και ο καθένας/καθεμία θα μπορούσε να παρατηρήσει πως μια χαρά προσεκτικοί ήταν όλοι. Μαζί με αυτό ξαμολήθηκαν μαζικά και οι μπάτσοι που έχουν τον ρόλο του «φύλακα της απαγόρευσης». Είδαμε πως με την πρώτη ευκαιρία έδρασαν χωρίς κανένα σεβασμό (όχι πως περιμέναμε κάτι διαφορετικό) χτυπώντας γέροντες που δεν υπάκουσαν στον έλεγχο και κόβοντας πρόστιμα μέχρι και σε άστεγους.

Θα μπορούσαμε να πούμε κι άλλα ο καθένας και η καθεμία μάτια έχει και βλέπει, όποτε ίσως ξανά πιάσουμε αυτό το θέμα μελλοντικά όταν θα έχει τελειώσει η αναστάτωση με τον κορωνοϊό, αλλά κλείνοντας θα πούμε κάτι τελευταίο. Καλά θα κάνει η κυρία Κεραμέως και η παρέα της στο υπουργείο «παιδείας», να σταματήσουν να παίζουν με την υπομονή των μαθητών της Γ’ λυκείου και να βγάλουν επιτέλους μια απόφαση για την ημερομηνία διεξαγωγής των πανελληνίων.

Αυτόνομη συλλογικότητα μαθητών/μαθητριών «Ανυπάκουοι Μαθητές», Πάτρα 5/4/2020

Advertisement

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.